Gebruik Dr. Baumann

Hier vindt u alle informatie voor het gebruik van de Dr. Baumann producten

Herstellen van de huid
 

In sommige gevallen echter, vooral daar waar de huid langdurig overbelast is geweest, kan er eerst een lichte achteruitgang optreden. Dat kan, in een aantal gevallen, gepaard gaan met een gevoel van spanning en geïrriteerdheid, voorbijgaande roodheid, kleine pukkeltjes (rode puntjes), vlekjes en/of jeuk. Dat is van tijdelijke aard en daarom ook geen allergische reactie. Het is een aanduiding dat het herstelproces is begonnen. Ook al is de verleiding groot weer met de oude producten verder te gaan, het is van het grootste belang dat u juist het product dat uw huid weer helpt gezond te worden verder blijft gebruiken. U hoeft zich immers geen zorgen te maken. Het gaat hier in bijna alle gevallen om een natuurlijk proces van genezing.

 
 

De volgende vergelijking kan helpen dit proces te begrijpen: ook in de natuurgeneeskunde en de homeopathie is het bekend dat genezing soms begint met een meestal korte periode van achteruitgang. Genezing van de huid gaat ook samen met de aanvoer van rode bloedcellen, wat de rode vlekjes en de jeuk verklaart. Net zoals bij een schaafwond die geneest.

Het is belangrijk te beseffen dat het lichaam niet in een oogwenk kan herstellen wat gedurende jaren – vaak ongewild – werd verwaarloosd of beschadigd. Meestal ziet men reeds na enkele dagen, soms pas na enkele weken, de huid geleidelijk aan verbeteren. Kleine puistjes wijzen meestal op een zuivering van de huid.

De natuurlijke huidbarrière
 

In zeldzame gevallen, zoals bij eczeemhuid, een zwaar beschadigde of verwaarloosde huid, kan het herstelproces langer duren. Indien u enkele wat grotere vetpuistjes zou krijgen is het gebruikte product waarschijnlijk te rijk (te vet) of gebruikt u te veel. In dat geval moet iets minder worden gebruikt of op een minder vet product worden overgeschakeld. Een algemene regel is dat van Dr. Baumann 1/2 en van SkinIdent tot 1/4 moet worden gebruikt van wat u gewend bent. Indien u de liposomen opbrengt, moet dat op de vetvrije, gereinigde en nog vochtige huid gebeuren, en is 0,25 ml per beurt (een halve druppel) meestal voldoende. Nadien brengt u dan een crème aan.
 
Wanneer u tot nog toe producten met minerale olie (= petroleum, aanwezig in het overgrote deel van de verzorgingsproducten) heeft gebruikt, kan het zijn dat er een petroleumfilmpje op de huid werd gevormd.

 
 

De natuurlijke huidbarrière met haar vetten en vetzuren kan daardoor beschadigd zijn. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat deze minerale oliën het herstel van de huid ook nog eens verhinderen. U zult soms enkele dagen moeten reinigen met producten van Dr. Baumann voordat alle resten van de huid zijn verwijderd. Daardoor zal uw nieuwe product in het begin niet altijd perfect door de huid worden opgenomen en lijkt het soms te vet. Door een goede reiniging is dit na enkele dagen verholpen, waarna zich opnieuw een huidbarrière met natuurlijke vetten en vetzuren kan vormen. Enkel op die manier kan de huid in de best mogelijke toestand worden gebracht.

Indien uw huid na het langdurig gebruik van minerale olie uitgedroogd, gespannen of gebarsten aanvoelt, zal dit huidgevoel bij het gebruik van de nieuwe producten niet altijd meteen verdwijnen. De neiging kan dan ontstaan om opnieuw de oude producten te gaan gebruiken (“paraffineverslaving”). Uw huid moet echter opnieuw worden opgebouwd.

Wilt u een gezondere en mooiere huid krijgen en daardoor voorgoed van dit onaangename gevoel bevrijd zijn, dan mogen de oude producten in geen geval opnieuw worden aangebracht. Ook al lijkt dat in eerste instantie de gemakkelijkste oplossing. Doorzetten is de boodschap.

Na een tijdje zal uw huid steeds zachter gaan aanvoelen, en bent u voorgoed van het vervelende trekkerige gevoel verlost. Tijdens het herstelproces kunt u steeds bij ons terecht voor persoonlijke en vakkundige begeleiding.

Aanwijzingen bij het gebruik

Aanwijzingen bij het gebruik

 

De producten van DR. BAUMANN zijn vervaardigd op basis van hoogwaardige natuurlijke plantaardige oliën als jojoba, sheabutter, macadamia enz … . In tegenstelling tot producten op basis van minerale olie – die een afsluitende paraffinelaag op de huid leggen – wordt de huid met deze oliën gezond gevoed. De producten zijn heel goed geconcentreerd en dus zeer zuinig in gebruik. Indien u teveel gebruikt zal de huid te vet aanvoelen. Dit is ook het geval indien u een product voor een droge, schrale huid aanbrengt op een huid die daarvoor te vet is. Lees dus eerst goed de productinformatie om te weten welke producten voor welk huidtype geschikt zijn.
De vier stappen naar een gezondere huid:

 

1. Reinigen met de DR. BAUMANN Cleansing Milk of Gel zoals gebruikelijk.
2. Nareinigen met de DR. BAUMANN Tonic en de huid nog vochtig laten.
3. Aanbrengen en zachtjes inmasseren van de liposomengel (0.25 ml ofwel een halve erwt is
meer dan voldoende!). Het vocht van de tonic zorgt voor een betere verspreiding van de
liposomen op de huid.
4. Afwerken met een aanvullende crème, afhankelijk van uw huidtype. Ook hier is zuinigheid
geboden.

Succes!